Home / arhiv / Združeni pevski zbor No ratings yet.

Združeni pevski zbor

Združeni pevski zbor Stuttgart, Augsburg, Ulm in Ravensburg

Združeni pevski zbor Stuttgart, Augsburg, Ulm in Ravensburg je nastal pred šestimi leti, ko smo prvič priredili skupni pevski seminar pod vodstvom prof. in skladatelja Ivana Florjanca iz glasbene akademije v Ljubljani. Prvi pevski seminar je potekal v Nonnenhornu pri Bodenskem jezeru, na tromeji med Avstrijo, Švico in Nemčijo.

Večkrat smo se tja se vrnili. Po vsakem seminarju smo načrtovali tudi skupne nastope. Tako smo nastopili na folklorijadi v Augsburgu in Stuttgartu, na 30-letnici slovenskega kulturnega društva Drava v Augsburgu, na 50-letnici slovenske župnije v Stuttgartu, na številnih kulturnih in družabnih prireditvah, leta 2010 je zbor nastopil na srečanju treh Slovenij na svetih Višarjah.

V zboru pojejo pevke in pevci cerkvenega pevskega zbora Obzorje iz Stuttgarta, ki ga vodi Ieva Sarja, pevci slovenskega zbora iz Augsburga, ki ga vodi župnik Roman Kutin, pevke in pevci slovenskega zbora iz Ulma, ki ga prav tako vodi župnik Roman Kutin, zboru so pridružene se pevke slovenskega kulturnega društva Planika iz Ravensburga.

Please rate this

Check Also

Triglav Stuttgart

SKUD Triglav Stuttgart – Folklorna skupina Triglav Folklorna skupina Triglav deluje v okviru Slovensko kulturnega …