Home / arhiv / Triglav Stuttgart No ratings yet.

Triglav Stuttgart

SKUD Triglav Stuttgart – Folklorna skupina Triglav

Folklorna skupina Triglav deluje v okviru Slovensko kulturnega umetniškega društva (SKUD) Triglav iz Stuttgarta kot samostojna sekcija že od leta 1975. Slovenci iz Stuttgarta in okolice so namreč že kaj kmalu uvideli, da ples in glasba predstavljata pomembno vez z domovino in omogočata priložnosti za druženje ter ohranjanje slovenske kulture in slovenskega jezika. V veliko čast si štejemo, da ravno iz našega društva izvira slovenska folkloriada v ZR Nemčiji, ki je postala osrednja prireditev tukaj živečih Slovencev.

Trenutno šteje skupina 16 članov, plešemo pa štajerske, belokranjske in gorenjske narodne plese. Skupino sestavljajo mladi, ki imajo veselje do plesa, petja in glasbe. Skupaj se družimo na vajah, nastopih in seveda tudi v prostem času.

Skupina sodi med najaktivnejše slovenske folklorne skupine v ZR Nemčiji, udeležuje se vseh prireditev, ki so organizirane s strani SKUD-a Triglav iz Stuttgarta, poleg tega se z veseljem odzovemo povabilom drugih društev in posameznikov in tako izkoristimo vsako dano možnost, da lahko predstavimo našo dejavnost in promoviramo našo domovino.

Please rate this

Check Also

Marjan Zgonc

Javno sem začel nastopati v zrelejših letih in do sedaj posnel 10 albumov. Moj repertoar …