Domov / Slovenija / Kako zapreti d.o.o.

Kako zapreti d.o.o.

Vas zanima najboljši način kako zapreti d.o.o. v Sloveniji?

Kako zapreti doo

Veliko podjetnikov se odloči za zapiranje podjetja d.o.o. saj njihov posel ni več dobičkonosen, so precenili svoje sposobnosti vodenja podjetja ali pa so se enostavno našli novo pot v življenju in se podjetništva ne grejo več. Iz teh in verjetno še kakšnih drugih razlogov se tem podjetnikom poraja vprašanje kako sedaj zapreti podjetje?

Načini zapiranja podjetja d.o.o., ki jih pozna naš zakon

Skora najbolj ugoden način zaprtja d.o.o.-ja je prenehanje poslovanja družbe po skrajšanem postopku (v nadaljevanju članka vam bomo izdali najboljši način, kako se brez stroškov znebiti podjetja, ki nima dolgov). Ta način je primeren za manjša podjetja, ki nimajo nikakršnih dolgov do države ali drugih pravnih in fizičnih oseb sprožijo pa ga sami s pomočjo notarja.

Drugi način je likvidacije držbe, ki sledi prenahnju poslavanja družbe in se v sodnem registru registrera posebaj. Temu sledi razdelitev premoženja med družbenike.

Tretji način je prisilna poravnava pri kateri želimo ohraniti podjetje pri življenju dokler se iz sredstev podjetja ne poplača upnikov. Šele ko so vsi upniki poplačani je možno zapreti podjetje d.o.o..

Ćetrti način pa je stečaj podjetja. Ta se zgodi, ko ni možno poplačati vseh upnikov in poravnati vseh obveznosti. Stečaj podjetja lahko predlaga vsak upnik!

Zgoraj smo opisali štiri možne načine zapiranja podjetja, sedaj pa smo vam dolžni še razlago, kako se znebiti podjetja na najlažji način (ob predpostavki, da vaše podjetje ni zadolženo oz nima upnikov)
Podjetje lahko tudi prodate! Izkopček prodaje porabite za vse stroške, ki nastanejo pri prodaji.
V Sloveniji se kar nekaj podjetji ukvarja z odkupom takih podjetji, eno od takih je tudi www.zapiranjepodjetja.si.

Naj vas še enkrat opozorimo, da pri zapiranju podjetja d.o.o. nastanejo stroški in edini način, ki ne bo bremenil vašega proračuna je da prodate svoje podjetje.

Preverite tudi

Učenje slovenščine

Kako z igro in branjem ohranjati slovenščino v družini?

Oditi od doma ni tako zelo lahko kot deluje na prvi pogled. Vsakogar malce stisne …