Dobrodošli doma

Izdelava spletne trgovine je šele začetek

izdelava spletne trgovineKako do čim bolj funkcionalne spletne trgovine? Tako da njeno izdelavo zaupate podjetju Vendi, saj boste tako v najkrajšem možnem času dobili odlično delujočo spletno trgovino, s katero boste več kot zadovoljni. Izdelava spletnih trgovin pa je samo ena od storitev, ki jih ponuja to podjetje, saj lahko poleg tega poskrbijo tudi za spletno optimizacijo (SEO) in spletno oglaševanje, kar je v primeru spletnih trgovin zelo pomembno.

Izdelava spletne trgovine je tako samo osnovna storitev, ki sicer zadostuje za to, da lahko začnete poslovati na spletu, vendar pa nikakor ni dovolj za to, da bo vaša spletna trgovina prinašala tudi dobiček. Zavedati se namreč morate, da je spletnih trgovin na spletu danes ogromno in vsak dan nastane še kakšna nova, zato je konkurenca na tem področju zelo velika. Zato samo to, da naredite spletno trgovino in čakate, da jo bodo obiskale stranke in začele nakupovati, nikakor ni dovolj. Treba se je posluževati tudi drugih možnosti. Read More »

Domača izdelava naravnih krem

izdelava naravnih kremNiste preveč navdušeni nad sestavinami krem, kupljenih v trgovini? Bi si želeli preizkusiti kremo iz naravnih sestavin, ki so bolj prijazne do kože? Ste tudi vi že razmišljali o tem, da bi si kremo izdelali kar doma? Ali pa se vam zdi to morda pretežka naloga? Motite se: izdelava naravnih krem je popolnoma enostavna, seveda v primeru, če veste, kako se je lotiti!

Vse, kar potrebujete za to, da doma naredite naravno kremo, niso le sestavine zanjo, ampak ustrezno znanje. Prav takšno znanje je morda imela vaša babica ali prababica, ki je v velikem loncu na štedilniku kuhala različne domače pripravke, kot je recimo priljubljeno ognjičevo mazilo. A ognjič ni edina zdravilna rastlina, iz katere lahko naredimo kremo. Izdelava naravnih krem je možna iz različnih zelišč in drugih rastlin, med katerimi so še posebej primerne tiste, ki imajo pozitivne učinke za našo kožo. Pa tudi tiste, ki lepo dišijo, kot je recimo sivka. Read More »

Kvalitetni parketi za vaš dom

Doma se radi dobro počutimo, zato že pri opremljanju doma poskrbimo za prijetno opremo, ki nam je všeč, je udobna in trpežna, tako da tudi njeno vzdrževanje ni zahtevno. Včasih je pri opremljanju težko najti opremo, ki ustreza vsem našim zahtevam. Tisto, kar je lepo, ni nujno tudi enostavno za čiščenje in vzdrževanje, tisto, kar je udobno, pa ni nujno lepo. Marsikdo si predstavlja, da je tudi s talnimi oblogami tako, saj najbolj praktične talne obloge, kot so na primer topli podi, niso tako lepi na pogled kot parketi, ki pa so po mnenju marsikoga bolj občutljivi. Pa so res?

Tudi parketi so trpežni

Kvalitetni parketi so brez dvoma trpežna talna obloga, če so pravilno položeni. Tako lahko zdržijo cela desetletja, pa tudi potem jih še ni treba zamenjati, ampak je dovolj že, če jih na novo pobrusimo. Kar pomeni, da so skoraj večni, kar za različne druge talne obloge ne moremo trditi. Read More »

Trampolin vadba

10 največjih koristi za zdravje, ki jih prinaša trampolin vadba

Trampolin vadba kmalu tudi v Sloveniji (BTC)

Prvi trampolin park se bo v Ljubljani odprl konec tega leta in bo edini v tem delu Evrope. Trampolin park Ljubljana se bo nahajal v BTCju, znano pa je tudi že ime. Trampolin park Woop.
Ena izmed najnovejših mrzlic, ki je prevzela Ameriko, je izgradnja notranjih parkov s trampolini, kjer lahko obiskovalci skačejo od stene do stene, saj je prav celotna soba izdelana s trampolinov. Trampolini se že leta uporabljajo kot metoda v aerobnih vadbah, ki je bila še posebej popularna v 1980-ih letih. Od leta 2000 celo velja za Olimpijski šport. Spodaj naštetih je 10 največjih koristi za zdravje, ki jih trampolin vadba prinaša:

 • Izboljšano stanje srca in ožilja: Študija izvedena tako na aktivnih, kot manj aktivnih ženskah sredjih let je pokazala blago, a očitno izboljšanje stanja srca in ožilja, ko so izvajale redne 30-minutne vadbe na trampolinih.
 • Povečana moč nog: Študentje, ki so dvakrat tedensko vadili na trampolinu, so občutili očitno povečanje moči svojih nog. Podobne raziskave so izvedli tudi gimnastični trenerji, ki so vadbo na trampolinih pogosto vključevali v programe svojih varovancev.
 • Sodeluje lahko vsak: Uporaba trampolina za kar do 80% razbremeni težo, ki jo nosijo kolena, zato je takšna vrsta vadbe odlična tako za starejše, tiste, ki imajo težave z gibanjem ali za tiste, ki okrevajo po najrazličnejših poškodbah. Vadba je prav tako odlična za vse, ki so se v preteklosti gibali manj in zdaj začenjajo z novim vadbenim programom.
 • Močnejše kosti: Trampolin vadba povzroča napetost, ponavljajoče se gibanje pa na kosti poda manjšo stopnjo stresa; to pomaga pri izgradnji mišično-skeletnega sistema in izboljša vsebnost mineralov v kosteh. Vsak pristanek po skoku lahko enačimo z dvakratno stopnjo graviracije: dolgoročno to pomeni manjše tveganje za šibke kosti ali osteoporozo. Ker je trampolin prožen in zato vsrka večino obremenitve stresa, so vaši sklepi obenem zaščiteni in okrepljeni.
 • Izboljšana presnova: Vadba na trampolinu dokazano pospeši presnovo, kar pomeni, da bodo hranila bolj učinkovito potovala po telesu, kar pomaga pri ohranjanju telesne teže.
 • Koordinacija: Vadba na trampolinu je odličen način, kako razviti veščine številnih dejavnosti, ki zahtevajo določeno mero koncentracije: ravnotežje, skakanje, ohranjanje položaja telesa in predvidevanje naslednjega dejanja. Tako ima dokazano pozitiven učinek na motoriko, kot tudi na nadzorovanje mišic in okončin.
 • Znižuje tveganje za razvoj bolezni srca: Kardio vadba poveča pretok krvi, znižuje holesterol in krvni tlak ter poveča moč in učinkovitost srca, kar pomeni manjšo možnost za pojav težav s srcem.
 • Mentalna krepitev: Povečan pretok krvi v možgane in povečana dejavnost encimov, ki sta posledica rabe trampolina povišata osredotočenost in spodbujata hitrejši odzivni čas, izboljšano vizijo ter izboljšano ravnotežje.
 • Pomaga zdraviti diabetes tipa II: Znanstvene raziskave so nedavno pokazale, da vadba, kot je uporaba trampolina, lahko popolnoma ozdravi diabetes tipa II. Dlje, kot se ‘držite programa,’ večje so vaše možnosti za uspeh. “Dejavnik zabave, ” ki obkroža rabo trampolina poveča vaše možnosti, da vaše spremembe postanejo dolgoročne.
 • Zabava!  Obstajajo neštete vadbe in aerobika, ki jo dandanes lahko izvajate s trampolini. Razvoj notranjih parkov s trampolini je prav tako odlična izbira, ki dejavnost prinaša za prav vse. Takšna vadba je celostno odlična in zabavna.

vir: http://www.healthfitnessrevolution.com

Naravni piling za obraz

Naša koža na obrazu si občasno zasluži bolj intenzivno čiščenje. Za to najbolje poskrbi naravni piling za obraz. Piling si lahko pripravite po kakšnem domačem receptu iz čim bolj naravnih sestavin ali pa uporabit že pripravljen piling, v katerem so vse sestavine skrbno in premišljeno izbrane tako, da kar najbolje očistijo, osvežijo in navlažijo našo kožo. Tak je tudi naravni piling za obraz Essentiq, ki vas bo prepričal s svojo odlično in naravno sestavo:

 1. 98,5 % naravnih sestavin
 2. Miniaturni delci oljčnih pešk poskrbijo za odličen piling kože
 3. Nepozebnik učinkovito pomirja vneto in razdraženo kožo
 4. Islandski lišaj kožo neguje in jo vlaži
 5. Negovalno olje šipka poskrbi za sijočo in bolj mladostno kožo
 6. Miniaturni delci oljčnih pečk poskrbijo za odličen piling kože
 7. Ne vsebuje nobenih sintetičnih barvil ali konzervansov
 8. Ne vsebuje parabenov in silikona
 9. Ne vsebuje nobenih parfumov
 10. Ne vsebuje gensko spremenjenih sestavin

Read More »

S psihoterapijo nad težave

Če se tudi vam zdi, da ne živite tako, kot bi si želeli živeti, potem vam lahko pomaga psihoterapija! Z njo se lahko spopadate z različnimi travmatičnimi dogodki in travmami, ki vas ovirajo, da bi živeli zadovoljno in srečno. Brez jeze, nezadovoljstva, strahu in večjih nerešenih konfliktov, pa tudi z dobrimi odnosi in komunikacijo z drugimi. Velikokrat je prav ta lahko vzrok za naše različne težave, predvsem pa se pogosto vzroki zanje skrivajo daleč nazaj v preteklosti oziroma v otroštvu.

Psihoterapija lahko uspešno pomaga pri naslednjih težavah:

 • močna potrtost z znaki depresije
 • anksioznost, živčnost, nespečnost
 • panične motnje ali velik strah
 • občutek manjvrednosti in nizka samopodoba
 • težave pri obvladovanju jeze in drugih čustev
 • konfliktni odnosi in slaba komunikacija z drugimi
 • različne čustvene bolečine in stiske
 • močan nemir ali občutek negotovosti
 • težave v partnerskem odnosu
 • travmatični dogodki iz preteklosti
 • pomanjkanje samozavesti
 • nezmožnost govoriti o svojih težavah
 • neobvladovanje stresa in izgorelost
 • prebolevanje razpada zveze ali ločitev
 • občutek nemoči ali brezizhodnosti
 • različne vedenjske težave otrok ali odraslih
 • obsesivno-kompulzivne motnje
 • nezadovoljstvo s svojim življenjem in s samim sabo

To so le nekatere izmed najbolj pogostih težav, zaradi katerih se ljudje odločijo za psihoterapijo. Velikokrat povedo, da v njihovem življenju ni vse tako, kot bi moralo biti, pri večini pa gre za skupek različnih težav, simptomov in vzrokov, ki jim otežujejo življenje. Psihoterapevt vam jih bo pomagal prepoznati, tako, da jih boste ozavestili. To je prvi korak. Nato pa se boste postopoma učili, kako lahko v določenih situacijah ravnate drugače ter kako lahko presežete ustaljene vzorce.

Velikokrat so namreč prav napačni vzorci razmišljanja in delovanja krivi za naše napačne odločitve in konflikte z drugimi. Če te vzorce s pomočjo psihoterapije ozavestimo, jih lahko tudi uspešno spremenimo. Bolj globoko so ti vzorci in navade zasidrani v nas, težnje jih je spremeniti. Vendar pa je s pravim pristopom možno učinkoviti premagati tudi najgloblje travme, zato zaupajte psihoterapiji in temu, da boste z njeno pomočjo rešili vse svoje težave!

Tečaji Siemens Ljubljana

Se želite naučiti uporabe Siemensove opreme za avtomatizacijo? Bi se radi naučili programiranja industrijskih krmilnikov oziroma PLC opreme v okolju TIA portal? Ali pa vas morda zanima programski jezik SCL? Siemens Ljubljana ponuja različne tečaje in izobraževanja, na katerih lahko pridobite novo znanje iz tega področja. Vsi tečaji so zasnovani izjemno praktično in so namenjeni učenju in spodbujanju samostojnega dela s Siemensovo opremo za industrijsko avtomatizacijo.

Kateri tečaji so na voljo?

Siemens Ljubljana vsem zainteresiranim ponuja strokovno izobraževanje in tečaje za učenje uporabe opreme za avtomatizacijo in industrijske rešitve. Siemensova šola za industrijo SITRAIN je namenjena programerjem, sistemskim inženirjem, projektantom in serviserjem pa tudi vsem ostalim, ki jih zanima delo v okolju TIA portal. Na tečajih se uporabljata krmilnika SIMATIC S7-1500 in SIMATIC S7-1200, ki sta najpogosteje v uporabi tudi v industriji. Na voljo pa so naslednji tečaji: Read More »

Dobrodošli doma 2017 – PROGRAM

Dobrodošli Doma 2017
Murska Sobota, Rakičan 7. – 9. julij 2017

Petek, 7. julij 2017

18:00 Dogodek ob 500-letnici reformacije v Prekmurju
Evangeličanska cerkev Murska Sobota;
Organizator: Raziskovalno izobraževalno središče (RIS)in Evangeličanska cerkvena občina Murska Sobota

19:30 Premiera filma o Slovencih v Bethlehemu
Gledaliiče Park. M. Sobota;
Organizator: Zavod za kulturo, turizem in šport (ZKTŠ), Zavod Sončnica

21:00 Festival Soboško poletje – Nastop tolkalne skupine Murska Percussion
Trg kulture, Murska Sobota;
Organizator: ZKTŠ

Sobota. 8. julij 2017

8:00 – 13:00 Organizirani izleti po Pomurju:
1. Bogojina, Lendava
2. Ljutomer, Jeruzalem
3. Gornja Radgona, Pavlova hiša/Pavelhaus
4. Goričko
Avtobusna postaja Murska Sobota;
Organizator: Pomurska turistična zveza

9:00 – 11:00 Vodenje po Murski Soboti
Hranilnica prekmurskih dobrot, Slov. ul. 41. MS;
Organizator: ZKTŠ

10:00 Predstava za otroke
Trg kulture, M.Sobota;
Organizator: ZKTŠ

10:00 – 12:00 Predstavitev strategije dolgožive družbe
Dvorec Rakičan, Modni Salon;
Organizator: Urad Vlade RS za Slovence v zamjestvu in po svetu (USZS)

11:00 Predavanje Peter Kuhar: Plečnikovo leto
Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota;
Organizator ZKZŠ

11:00 – 16:00 Nogometni turnir v malem nogometu – ekipe iz izseljenstva in zamejstva
Športno igrišče v parku Rakičan;
Organizator: RIS, Klub prekmurskih študentov in nogometni klub Rakičan, USZS

12:00 Odprtje Razstave Prekmurski izseljeni časopisi

Dvorec Rakičan, preddverje Modrega salona;
Organizator:Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota

13:00 – 15:00 Okrogla miza na temo Pomursi po svetu
Dvorec Rakičan, Modri salon;
Organizator: Inštitut za slov. izseljenstvo in migracije, Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU)

13:00 – Čarobni okusi Pomurja na 2 lokacijah: dvorišče dvorca in park
Dvorec Rakičan;
Organizator: RIS

13:00 – Ustvarjalne delavnica za otroke
Park Rakičan;
Orzganizator: RIS

13:00 Otvoritev razstave Irene Hribar Schmidt
Galerija Dvorec Rakičan;
Organizator: RIS in Slovenska izseljenska matica

13:00 – 14:00 Prihod organiziranih nastopajočih skupin
Dvorec Rakičan

14:00 – 15:00 Pihalni orkester Murska Sobota
Dvorec Rakičan;
Organizator: RIS

14:00 – 15:00 Mišo Kontrec, glasbeni nastop (violina)
Dvorec Rakičan;
Organizator: RIS

16:00 – 17:00 Srečanje gospodarstvenikov – Predstavitev investicijskih potencialov Pomurja
Dvorec Rakičan, Modri salon;
Organizator: RIS v sodelovanju s Pomursko gospodarsko zbornico, Območno Obrtno in podjetniško zbornico, Razvojnim centrom, USZS

17:00 Pozdravni nagovori

 • župan Aleksander Jevšek
 • minister Urada Vlade RS za Slovence v zamjestvu in po svetu Gorazd Žmavc
 • Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor
 • Dvorec Rakičan, glavni oder

17:00 – 21:00h Nstopi izseljenskih društev, povezujeta Boštjan Rous in Simona Cizar
Dvorec Rakičan, glavni oder in oder v parku;
Organizator: USZS

17.30 Jahalni progra z možnostjo jahanja in vožnjo s kočijo
Dvorec Rakičan, maneža;
Organzator: RIS in konjeniški center Dvorec Rakičan

18:00 Film o Slovencih v Bathlehemu (Film se bo predvajal vsako polno uro do 22:00 ure)
Dvorec Rakičan, Modri salon;
Organizator: RIS

21:00 – 22:00 Hišni ansamber Avsenik
Dvorec Rakičan, glavni oder;
Organizator: RIS

22.00 – 00:30 Vlado Kreslin
Dvorec Rakičan, glavni oder;
Organizator: RIS

00:30 – Mišo Kontrec
Dvorec Rakičan, glavni oder
Organizator: RIS

Nedelja, 9. julij 2017

8:00 – 11:00 Organizirani izleti po Pomurju:

 • Bogojina, Lendava
 • Ljutomer, Jeruzalem
 • Gornja Radgona, Pavlova hiša/Pavelhaus
 • Goričko
  Avtobusna postaja Murska Sobota;
  Organizator: Pomurska turistična zveza

9:00 – 11:00 Vodenje po Murski Soboti
Hranilnica Prekmurskih dobrot, Slov. ul. 41, MS;
Organizator: ZKTŠ

11:00 Ekomensku bogoslužje za Slovence doma, v zamjestvu in po svetu – vodita škof za Slovence po svetu dr. Peter Štumf evangeličanski škof Geza Filo, pri bogoslužju sodeluje pevski zbor Encijan iz Pulja
Stolnica Murska Sobota;

Odlična slovenska naravna kozmetika!

Slovenska naravna kozmetika Essentiq je prejemnica kar nekaj certifikatov, ki pričajo o njeni kakovosti in naravnih surovinah, iz katerih je izdelana. Prav tako je bila tudi večkrat nagrajena. A to v resnici ni toliko pomembno, kot je pomembno to, da je všeč uporabnikom, ki so z njo več kot zadovoljni.

gel za prhanje

Ekipa, ki stoji za slovensko naravno kozmetiko Essentiq, se vsakega projekta loti z velikim entuziazmom in željo po tem, da bi izdelala nekaj kvalitetnega in učinkovitega. Zato preizkušajo različne sestavine in njihove kombinacije, predvsem pa iz kozmetičnih izdelkov skušajo odstraniti vse, kar bi lahko dražilo kožo in kar ni naravno. Zato so njihovi izdelki res nekaj posebnega, saj so izdelani z mislijo na to, da bi bili čim bolj prijazni do ljudi in narave.

Slovenska naravna kozmetika Essentiq se je najprej uveljavila v tujini, kar je velik dosežek za slovensko blagovno znamko. V tujini zaradi močne konkurence na trgu naravnih kozmetičnih izdelkov uspe res le najboljšim. Seveda pa je naravna kozmetika Essentiq na voljo tudi v Sloveniji, kjer lahko kupite prav vse, kar ponujajo: izdelke za nego obraza in telesa ter nego las, šampone in gele za otroke ter odlične dišave za dom.

Med izdelki za nego obraza boste verjetno najbolj navdušeni nad odličnim čistilnim gelom, ki je res neverjeten. Izdelan je iz popolnoma naravnih sestavin, a izredno učinkovit, zato se ga splača poizkusiti. Prav tako pa so med najbolj priljubljenimi izdelki tudi nežni otroški šamponi, ki jih otroci naravnost obožujejo, saj jih med umivanjem z njimi prav nič ne pečejo oči. Izdelani so namreč prav z mislijo na naše najmlajše, ki večinoma obožujejo kopanje vse dotlej, dokler ni treba umiti lasišča. Če boste za nego las uporabili šampone Essentiq, bo tudi ta del umivanja postal zanje zelo prijeten!

Potrebujete prevajanje?

Čeprav je prav angleščina vsekakor tisti jezik, s katerim se srečujemo skoraj vsak dan in ki ga večina ljudi bolj kot ne obvlada ali vsaj zna uporabljati, pa je to hkrati tudi jezik, v katerega in iz katerega se opravi največ prevodov. Angleščina je namreč zagotovo globalni jezik, zato da so vanj dobro prevedena prav vsa besedila, med katerimi so tudi pravni in drugi podobni dokumenti, pa poskrbijo odlični prevajalci, ki jih najdete na Prevajanje.net!

Poleg tega pa seveda lahko poskrbijo tudi za odlične prevode slovenskih besedil v skoraj vse druge jezike oziroma za to, da boste lahko brezhibno prevedena besedila iz množice tujih jezikov brali tudi v slovenščini, saj sodelujejo z odličnimi prevajalci v različne tuje jezike.
Read More »